Skip to main content

Verzekering

Verzekeren

Het verzekeren van een huis met een rieten dak is soms lastig. Als je een rieten dak op je huis hebt, betaal je vaak meer premie voor je woonverzekering. Ook zijn verzekeraars steeds terughoudender in het accepteren van een aanvraag voor een woning met een rieten dak.

Een rieten dak heeft wat betreft brandrisico en de hoge verzekeringspremie, geen goed imago. Deze reputatie is echter opgebouwd in een tijd dat er uitsluitend met de traditionele dakconstructie werd gewerkt.
Door de komst van het schroefdak, waarbij een gesloten onderconstructie wordt toegepast, is het brandrisico van een rietendak even groot als bij een pannendak.

Door de gesloten onderconstructie kan er tijdens een brand geen zuurstof van binnenuit worden aangezogen. Door het gebruik van deze techniek is het brandrisico aanzienlijk afgenomen. Analyse van schadecijfers hebben aangetoond dat een lagere verzekeringspremie voor een rietendak gerechtvaardigd is wanneer een gesloten dakconstructie is toegepast.

Wat is een rieten dak?

Er zijn twee soorten rieten daken:
  • Een traditioneel rieten dak
    Dit rieten dak heeft een raamwerk op het dak wat bestaat uit balken en latten waar het riet op wordt vastgebonden. Het riet ligt open en is van binnenuit te zien. Hierdoor is het vatbaarder voor brand.
  • Riet op platen
    Dit is riet dat op platen geschroefd is. Door die platen is het dak volledig afgesloten. Dit is minder brandgevaarlijk dan traditioneel riet.

Wilt u graag meer weten over verzekeringen?

0592-544494
Wilt u graag meer informatie of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.