Skip to main content

Ons riet

Altijd de beste kwaliteit

Om een zeer hoge kwaliteit te garanderen importeren wij ons riet al ruim 8 jaar uit China, bii onze vaste leverancier die weet wat wij willen. Wij importeren zelf ons riet uit China zodat wij meer controle hebben over de kwaliteit van het riet. Hier wordt ons riet het hele jaar door zorgvuldig verzorgd. Gereguleerde waterstanden zorgen voor de beste kwaliteit.

Chinees riet

De kwaliteit van het riet uit China is uitstekend! Chinees riet is zoals riet moet zijn: goedgeel Voor daken hebben wij zoetwaterriet nodig en China geeft ons die garantie. Andere landen niet altijd. Chinees riet is daarnaast goed hard en taai, precies wat we nodig hebben op de Drentse daken!

Voor mooi rieten dak moet je naar China

De klimaatverandering laat ook het Europese riet niet ongemoeid. In China is de kwaliteit wél goed. Met het Europese riet is iets grondig mis. Het nieuwe klimaat is riet niet goed gezind.

Oogsten

Uitstekend riet, met een soort waslaagje erop (lignine) waardoor het minder vocht vasthoudt. Goed riet bevat een hoog lignine en laag hemicellulose gehalte onderin de stengel. Het wordt geoogst bij ideale winterse omstandigheden (rond de -25 C). Beter dan het Nederlandse riet, en dat is het beste dat in Europa te koop is. Na de vorstperiode, meestal in februari, wordt het riet geoogst. Het riet droogt ca. 2 a 3 maanden in de buitenlucht waarna het wordt verwerkt tot maatbossen.

Sorteren

Het riet wordt onder andere gestorteerd op grootte. Normale riethalmen zijn geschikt voor kleinere objecten, zoals woonhuizen of een prieeltje. De langste riethalmen bewaren we voor boerderijen. Wij importeren hoogwaardig riet bij vaste rietkwekers waarmee we een lange relatie hebben; altijd 1e keuze, topkwaliteit.

Offerte
Aanvragen?

Voor renovatie van uw rieten dak of onderhoud aan uw rieten dakbedekking kunt u contact met ons opnemen.