Ons riet

Altijd de beste kwaliteit

Om een zeer hoge kwaliteit te garanderen verbouwen wij ons eigen riet op een rietland van ca. 30 hectaren. Hier wordt ons riet het hele jaar door zorgvuldig verzorgd. Gereguleerde waterstanden zorgen voor de beste kwaliteit.

Hollands riet

Het rietland is opgezet in 1990 rond het .... Riet is een eenjarig gewas en een ‘vechtersbaas’. Zonder mest of andere toevoegingen moet ons riet strijden om zijn eigen bestaan en dat zorgt voor een extra krachtige flexibele plant: oersterk en buigzaam.

Oogsten

Na de vorstperiode, meestal in februari, wordt het riet geoogst in eigen beheer. We drogen ons riet ca. 2 a 3 maanden in de buitenlucht waarna het wordt verwerkt tot maatbossen in onze loods.

Sorteren

We sorteren riet onder andere op grootte. Normale riethalmen zijn geschikt voor kleinere objecten, zoals woonhuizen of een prieeltje. De langste riethalmen bewaren we voor boerderijen. Naast eigen riet importeren wij hoogwaardig riet bij vaste rietkwekers waarmee we een lange relatie hebben; altijd 1e keuze, topkwaliteit.

Offerte
Aanvragen?

Voor renovatie van uw rieten dak of onderhoud aan uw rieten dakbedekking kunt u contact met ons opnemen.

Over Ons

Al sinds vele jaren werkt Doede ter Veld in zijn eigen bedrijf Rietdekkersbedrijf Ter Veld. Met ruim 30 jaar ervaring en kenmerken als vakmanschap, kwaliteit en een goede service heeft ons bedrijf een prima reputatie opgebouwd in de regio Assen - Groningen in de dorpen Haren, Zuidlaren, Tynaarlo, Donderen, Yde, Vries en omringende dorpen.

Contact

Rietdekkersbedrijf ter Veld
Noorderes 2
9497 PW Donderen
Nederland

+31592544494
[email protected]

Copyright © 2019 - Alle rechten voorbehouden