Skip to main content

Onderhoud

Preventief
onderhoud

Preventief Onderhoud

Preventief onderhoud tegen mossen en algen

Ter bestrijding van aangroei van algen en mossen kunt u vanaf ongeveer het tweede jaar uw dak periodiek laten bespuiten met een (biologisch afbreekbaar!) bestrijdingsmiddel. Dit middel doodt bestaande mossen en algen en voorkomt nieuwe aangroei. Een dak preventief behandelen met een algenbestrijdingsmiddel lijkt het dak schoner te houden maar kan er tegelijk voor zorgen dat het dak overmatig belast wordt met stikstof waardoor schimmels zich sneller zullen manifesteren. Daarom adviseren wij het niet! Is uw dak al te sterk begroeid, dan kunnen wij het diepgaander reinigen en de aangroei handmatig verwijderen.

Renovatie
Rieten Dak

Renovatie rieten dak

Renovatie van uw rieten dak

Bij wat oudere daken is de slijtage soms te ver gevorderd. Alleen schoonmaken is dan niet meer voldoende. Een renovatie biedt uitkomst. We voegen dan bijvoorbeeld tussen het bestaande riet nieuw riet toe om de dikte van uw dak weer op niveau te brengen. Dit geeft in eerste instantie kleurverschil, maar na verloop van tijd wordt de kleur vanzelf weer egaal. Een andere manier van renovatie is ‘overbinden’: het vervangen van de oorspronkelijk voor de bevestiging van het riet gebruikte wilgentenen met ijzeren draden. Natuurlijk kunnen we bij een renovatie ook verstoppen en overbinden combineren. Uw dak kan er weer jaren tegen.

Vernieuwen
Rieten Dak

Vernieuwen van uw rieten dak

Op een gegeven moment is geen van bovenstaande renovatiemethoden meer mogelijk of financieel interessant. Op dat moment is het dak toe aan gehele vervanging.

Offerte
Aanvragen?

Voor renovatie van uw rieten dak of onderhoud aan uw rieten dakbedekking kunt u contact met ons opnemen.